ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ

ΑΡΘΡΟ 1 – ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1.1  Με τον παρόντα κανονισμό ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των εκπαιδευομένων ποδοσφαιριστών και κηδεμόνων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ" με τη διοίκηση του τμήματος εκπαιδευομένων ποδοσφαιριστών.

1.2  Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές (αθλητές) που ανήκουν στην δύναμη των τμημάτων υποδομής οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τα μέλη του Δ. Σ. της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ", τους προπονητές, τους υπαλλήλους, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους. Οφείλουν να επιδεικνύουν την απαραίτητη ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, υπακοή στις εντολές της διεύθυνσης του τμήματος και της τεχνικής ηγεσίας.

1.3  Η παρούσα τίθεται σε ισχύ με την συγκρότηση του Δ.Σ του σωματείου και παραμένει σε ισχύ καθόλη την διάρκεια του Δ.Σ.

1.4  Ανανεώνεται αυτόματα με την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς πλην αλλαγών στα μέλη του Δ.Σ εκτός και αν αυτά τον αποδεχτούν ως έχει.

1.5  Ολοι οι νεαροί παίκτες που ακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου « ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ» πρέπει να είναι αποφασισμένοι να πετύχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα του Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 2 – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

2.1.  Οι εγγραφές στην ακαδημία γίνονται δωρεάν για παιδιά ανω ηλικίας 15 χρόνων.

2.2.  Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο πλην Ιουλίου και Αυγούστου κάθε έτους.

2.3.  Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του συλλόγου στο Γήπεδο « Στ. Μελισσουργός» τις καθημερινές απογευματινές ώρες 17:30 εως 19:30 και Σάββατο από 10:00 εως 12:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

2.4.  Με το πέρας κάθε αθλητικής χρονιάς ο νόμιμος κηδεμόνας του αθλητή πρέπει να ενημερώσει τους υπευθύνους της ακαδημίας για το μέλλον του.

2.5.  Το μηναίο κόστος που καταβάλλεται από κάθε αθλητή ανακοινώνεται με την λήξη της τρέχουσας αθλητικής περιόδου.

2.6.  Το τίμημα της χρονιάς 2012-2013 ορίζεται στα δεκαπεντε (15) ευρώ ανά παιδί και πληρώνεται για τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Ιούνιο (10 μήνες).

2.7.  Σε περίπτωση εγγραφής δύο αδερφών ισχύει έκπτωση 30%. Για μεγαλύτερο αριθμό εξετάζεται κατά περίπτωση.

2.8.  Με την αίτηση κάθε εγγραφής απαιτούνται τα κάτωθι:

1)       Πιστοποιητικό Γέννησης

2)       2 φωτογραφίες

3)       Δήλωση νόμιμου κηδεμόνα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας

4)       Χαρακτηριστικά αθλητή (για την ένδυση)

5)       Ιατρική βεβαίωση ότι ο αθλητής μπορεί να συμμετάχει σε όλες τις ποδοσφαρικές δραστηριότητες του συλλόγου.

ΑΡΘΡΟ 3 – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗ

3.1.   Οι εκπαιδευόμενοι αθλητές υποχρεούνται:

1.              Να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο προπονητής και να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα, εφ'όσον κληθούν από τον προπονητή.

2.       Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις είκοσι πέντε λεπτά ( 25") πριν την καθορισθείσα ώρα. Η προσέλευση είναι υποχρεωτική, ακόμα και για τους ασθενείς, αλλά και για τους τραυματίες εκτός αν έχει προσκομιστεί ιατρική βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι ο αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει.

3.       Όταν συμμετέχουν στην αποστολή της ομάδας είναι απαραίτητο να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά, να ακολουθούν επακριβώς το πρόγραμμα της αποστολής και να υπακούν χωρίς σχόλια στις οδηγίες και υποδείξεις του αρχηγού της αποστολής των προπονητών ο οποίος ορίζεται ως ένας εκ των μελών του Δ.Σ

4.       Να ανταποκρίνονται πλήρως στο πρόγραμμα προπονήσεως, να υπακούν στις οδηγίες και εντολές του προπονητή κατά την διάρκεια των προπονήσεων και να φροντίζουν να βρίσκονται στην ανάλογη φυσική κατάσταση που προβλέπεται από το πρόγραμμα. Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους, αλλά και την καθαριότητα των υλικών που χρησιμοποιούν.

5.       Κατά την διάρκεια του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν να αποφεύγουν να είναι προκλητικοί και εριστικοί προς τον διαιτητή και τους βοηθούς διαιτητές. Να αποφεύγουν να δέχονται χωρίς λόγο κίτρινη ή κόκκινη κάρτα, να πειθαρχούν στις αποφάσεις του και να εφαρμόζουν τους κανόνες Fair-Play. Απαγορεύονται γενικώς οι διαμαρτυρίες, εκνευρισμοί, τσακωμοί, ανταπόδοση χτυπημάτων καθώς και κάθε είδους σχόλια προς τους φιλάθλους, διαιτητές, αντιπάλους ή και συναδέλφους σ'όλους γενικά τους χώρους του γηπέδου, αποδυτηρίων και διαδρόμων προ και μετά ή και κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

 

6.       Όταν τραυματίζονται ή ασθενούν πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον προπονητή τους και να ακολουθούν τη θεραπεία που θα υποδείξει ο ιατρός που διέγνωσε την ασθένεια.

7.       Να φέρουν κατά τις προπονήσεις, του φιλικούς και επίσημους αγώνες, το αθλητικό υλικό που τους διανεμήθηκε από την διοίκηση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ".

8.       Είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς

9.       Είναι τελείως αδικαιολόγητο να αρνηθεί ποδοσφαιριστής να καθίσει στον πάγκο αναπληρωματικών λίγο μετά την ανακοίνωση της εντεκάδας προφασιζόμενος ασθένεια ή τραυματισμό. Επίσης αν κατά την διάρκεια του αγώνα αντικατασταθεί από συμπαίκτη του έχει την υποχρέωση και το καθήκον να το δεχτεί αδιαμαρτύρητα και να καθίσει στον πάγκο των αναπληρωματικών εκτός αν του δοθεί άδεια από τον προπονητή να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

10.    Θέματα που συζητούνται και απασχολούν το Τμήμα της Ακαδημίας θα πρέπει να μην διαδίδονται αλλά να μένουν μέσα σε αυτό.

11.    Εκπαιδευόμενος ποδοσφαιριστής που χωρίς την άδεια του αρχηγού της αποστολής την εγκαταλείπει ή δεν προσέρχεται σε αυτήν παραπέμπεται στο Δ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 4 – ΠΟΙΝΕΣ 

4.1 Οι ποινές που ανάλογα με το παράπτωμα επιβάλλονται από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου "ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ" στους εκπαιδευόμενους ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:

1)    Προφορική Παρατήρηση

2)    Έγγραφη Επίπληξη

3)    Διακοπή συμμετοχής κατά την διάρκεια της προπόνησης.

4)    Αποκλεισμός από μία (1 ) ή περισσότερες προπονήσεις.

5)    Διακοπή συμμετοχής στην αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας,

6)    Οριστική διαγραφή εκ'των μητρώων εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών.

4.2 Οι ποινές που προβλέπονται από τις παραγράφους 1 ως 4 πιο πάνω επιβάλλονται απευθείας από τον προπονητή με ενημέρωση του ΔΣ, ενώ για τις ποινές 5 και 6 αποφασίζει το Δ.Σ κατόπιν εισήγησης του προπονητή με προηγούμενη κλήση σε απολογία του παραβάτη εκπαιδευομένου ποδοσφαιριστή.

4.3 Το Δ.Σ. έχει το απόλυτο δικαίωμα συγχωνεύσεως των ποινών σε περίπτωση επιβολής περισσοτέρων της μίας, εξαιτίας πολλαπλών παραπτωμάτων του ίδιου ποδοσφαιριστή.

4.4 Εκπαιδευόμενος ποδοσφαιριστής ο οποίος υποπίπτει σε παραπτώματα που δεν προβλέπονται από τον παρόντα Εσωτερικό Κανονισμό, τις σχετικές ποινές υποβάλλει το Δ.Σ. κατά την κρίση του.

ΑΡΘΡΟ 5 – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

5.1.Οι γονείς έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός με τους κανόνες του τμήματος.

5.2.Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν συστηματικά πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος εφαρμόζονται οι ανάλογες κυρώσεις μετά από απόφαση της Διοίκησης.

5.3.Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους χώρους προπόνησης δεν πρέπει να δημιουργεί παρενέργειες στο έργο των προπονητών και ποδοσφαιριστών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο.

5.4.Οι γονείς θα ενημερώνονται απο τον προπονητή της ομάδας για την εξέλιξη του παιδιού τους σε τακτές συναντήσεις (περίπου 3 το χρόνο).

ΑΡΘΡΟ 6 – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

6.1.Οι προπονητές οφείλουν να βρίσκονται πάντα στην ώρα τους στις προκαθορισμένες δραστηριότητες του συλλόγου.

6.2.Είναι υπεύθυνοι για τον καταρτισμό του προγράμματος προπόνησης και διάρκεια αυτής.

6.3.Είναι υπεύθυνοι για την σωστή χρήση κατά την διάρκεια των προπονήσεων του προς χρήση εξοπλισμού.

6.4.Είναι υπεύθυνοι να κρατούν απουσιολόγιο των αθλητών από όλες τις προκαθορισμένες δραστηριότητες και να ενημερώνουν το Δ.Σ.

6.5.Ορίζουν τον αρχηγό της ομάδας.

6.6.Προτείνουν ποινές στο Δ.Σ ως αναφέρεται πιο πάνω.

6.7.Προτείνουν σε συννενόηση με την Δ.Σ αθλητικές εκδηλώσεις που πρέπει να συμμετάσχει η ομάδα και επιλέγουν την ανάλογη αποστολή. 

6.8.Προτείνουν σε συννενόηση με τους αρμοδίους προπονητές των άλλων τμημάτων την προαγωγή του αθλητή στην μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα.

6.9.Βασικό τους μέλημα είναι να δημιουργήθουν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν στο μέλλον την πρώτη ομάδα του συλλόγου αλλά και η εκμάθηση των κανονισμών ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και εκγύμναση.

6.10.   Ο καλός προπονητής πρέπει να φροντίζει να βρίσκεται πρώτα ο ίδιος σε (αγωνιστική) φόρμα. Με τον καιρό η εικόνα του προπονητή-δασκάλου έχει τρομερή σημασία την Ακαδημία. 

Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΑΟΦΑΡ ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ (ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ
18233
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΜΑΔΟΣ)
ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ
2104810754